Team – Dokter BLOEM® Huisartspraktijk – Zutphen (De Hoven)
Header afbeelding
Dokter BLOEM® Huisartspraktijk
Schoolstraat 2 7205 BP
Zutphen (De Hoven)

Team

We gunnen het jou om jezelf te mogen zijn en je eigen potentieel te kunnen waarmaken. In volle gezondheid.

Wij als team leefstijl-huisartsen ondersteunen je daar graag bij.


Melanie Meijer, huisarts

Na mijn opleiding in Utrecht werk ik sinds 2012 als huisarts. Zo werkte ik onder meer in achterstandswijken en de (vrouwen)gevangenis. Aan de Academy of Integrative Medicine heb ik de postdoctorale opleiding Integrale Geneeskunde en Leefstijlgeneeskunde gevolgd. Sinds 2017 werk ik ook als leefstijlarts, sinds 2019 doe ik dat bij Dokter BLOEM® Leefstijlkliniek.
In mijn werkwijze staat verbinding centraal. Met open houding, luisteren en niet oordelen. Je bent meer dan je klacht, en het is de moeite waard om met een brede blik te kijken wat er speelt. Als mens zijn we steeds minder verbonden met de natuur, met elkaar en met ons eigen lijf. Het is goed om te realiseren dat we zelf een aandeel hebben in onze klachten en op de manier hoe we hiermee omgaan.
Voor mij is de kunde om te kijken wat deze klacht zegt waarover, en hoe je zelf hier invloed op kunt hebben. Dat betekent dat ik medicatie geef waar het nodig is, en met integrale blik vanuit andere invalshoeken kijk waar het kan.

Dokter Meijer werkt op maandag en dinsdag en tot 1 september ook op donderdag. 

Elske Korf, huisarts

Mijn huisartsenopleiding volgde ik in Zwolle, bij de dependance van het UMC Groningen. Met veel plezier heb ik daarna bij diverse praktijken in en om Zwolle gewerkt.
Nu is het tijd voor een nieuwe stap en verhuis ik naar Warnsveld met mijn gezin. Ik verheug me erop om dan ook in de praktijk van Dokter BLOEM aan het werk te gaan.
Ik haal voldoening uit het contact maken met mensen en vind het belangrijk om écht te luisteren en nieuwsgierig te zijn naar het verhaal achter iedere vraag of klacht.

Dokter Korf start per 1 september 2023 en werkt op woensdag en donderdag.

 

Gerdien Makkink, doktersassistente

Na het behalen van het diploma Doktersassistente, heb ik bij huisartsen en in het ziekenhuis gewerkt. Vele jaren was ik mede-eigenaar van een Sport & Fysiotherapie centrum waar voeding en beweging (leefstijl) een belangrijk onderdeel vormden. Daarnaast studeerde ik af als Yoga Docent met de specialisatie Zwangerschapsyoga en geef ik nog steeds Yoga en Pilates lessen. Tijdens deze opleiding was er veel aandacht voor het mentale, psychische en fysieke welzijn gekeken vanuit ayurveda (levenswijsheid).
Ieder mens is uniek vanwege ieders individuele combinatie van elementen, waardoor een gezonde leefstijl voor iedereen anders is.  Medicijnen zijn zéker belangrijk, echter ben ik er van overtuigd dat leefstijl van toegevoegde waarde is voor gezondheid en dat is meer dan het afwezig zijn van ziekte. Alles begint bij bewustwording van je zijn, verbonden met jezelf. Ik merk als yogadocent dat ik hier veel betekenis aan kan geven.
Met alle ervaring op het gebied van leefstijlinterventie voel ik met als een vis in het water bij Dokter BLOEM en verheug ik me er op elkaar verder te brengen naar een gezondheid in balans en daarmee de beste versie van jezelf te ontmoeten.

Gerdien werkt op maandag, dinsdag en donderdag.

 

Anouk van Buren, doktersassistente

Sinds 2009 ben ik werkzaam als doktersassistente en sinds februari 2023 in de praktijk van Dokter BLOEM.
Wat mij aantrekt in deze praktijk is de aandacht, betrokkenheid en de persoonlijke zorg.
Met een open blik en een persoonlijke benadering sta ik je graag te woord.

Anouk werkt op woensdag.

 

Marike Tuin, POH GGZ

Na het behalen van mijn master aan de Universiteit voor Humanistiek heb ik jarenlang als geestelijk verzorger gewerkt in de ouderenzorg en psychiatrie. In 2016 heb ik de overstap gemaakt naar de eerstelijn omdat ik graag in een kleiner team met korte lijntjes wilde samenwerken. Ik heb toen de opleiding tot praktijkondersteuner GGZ (POH GGZ) gedaan en sindsdien werk ik met veel plezier in huisartsenpraktijken. Ik werk graag met het concept van positieve gezondheid; wat kun je zelf doen om gezonder te worden en meer zin te ervaren. Dit ontdek ik graag samen met de patiënten, in het gesprek. Ik heb veel affiniteit met zingeving en spiritualiteit en werk ook veel met de Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
Hoe kun je je leven het beste leven, ondanks dat er steeds weer dingen gebeuren die je mogelijk ondermijnen? Vanuit welke waarden wil je leven? Hoe ga je om met piekergedachten?
Naast POH GGZ ben ik ook musicus, mijn andere grote passie.

Marike werkt op dinsdag en donderdag.