Team – Dokter BLOEM® Huisartspraktijk – Zutphen
Header afbeelding
Dokter BLOEM® Huisartspraktijk
Piet Heinstraat 11 7204 JN
Zutphen

Team

We gunnen het jou om jezelf te mogen zijn en je eigen potentieel te kunnen waarmaken. In volle gezondheid.

Wij als team leefstijl-huisartsen ondersteunen je daar graag bij.

Melanie Meijer

Na mijn opleiding in Utrecht werk ik sinds 2012 als huisarts. Zo werkte ik onder meer in achterstandswijken en de (vrouwen)gevangenis. Aan de Academy of Integrative Medicine heb ik de postdoctorale opleiding Integrale Geneeskunde en Leefstijlgeneeskunde gevolgd. Sinds 2017 werk ik ook als leefstijlarts, sinds 2019 doe ik dat bij Dokter BLOEM® Leefstijlkliniek.

In mijn werkwijze staat verbinding centraal. Met open houding, luisteren en niet oordelen. Je bent meer dan je klacht, en het is de moeite waard om met een brede blik te kijken wat er speelt. Als mens zijn we steeds minder verbonden met de natuur, met elkaar en met ons eigen lijf. Het is goed om te realiseren dat we zelf een aandeel hebben in onze klachten en op de manier hoe we hiermee omgaan.

Voor mij is de kunde om te kijken wat deze klacht zegt waarover, en hoe je zelf hier invloed op kunt hebben. Dat betekent dat ik medicatie geef waar het nodig is, en met integrale blik vanuit andere invalshoeken kijk waar het kan.

Morijntje Schröder

Na mijn opleiding in Leiden werk ik sinds 2014 als huisarts. Zo werkte ik onder meer in Nieuw-Zeeland. Aan de Academy of Integrative Medicine heb ik de postdoctorale opleiding Integrale Geneeskunde en Leefstijlgeneeskunde gevolgd, sinds 2019 ben ik ook leefstijlarts.

In mijn werkwijze staat het zelfhelend vermogen centraal. Ik werk met bewondering en eerbied voor het menselijk lichaam en de mens als uniek individu. Tijdens de opleiding Geneeskunde raakte ik al gefascineerd door de manier waarom het lichaam ziektes kan herstellen of voorkomen.

Ik zie het als uitdaging om dit zelf herstellend vermogen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Waar nodig acute interventies, waar mogelijk ondersteunende adviezen. Het is fijn om naast de reguliere behandelmethoden leefstijladviezen en ondersteunende therapieën te kunnen geven als de klacht en situatie daarom vragen.